Home (Nederlands)

Lindy what? Nijmegen is een swing dance club gevestigd in de mooie stad Nijmegen in Nederland. We hebben een passie voor de sociale danscultuur van het swing tijdperk van de jazz, met name van de jaren 1930 en vroege jaren 1940; wij spitsen ons toe op het dansen van en het onderwijzen van de Lindy Hop.

Lieve dansers, we hebben enorm genoten van de lessen die we de afgelopen weken hebben gehad en zijn echt super blij dat we het hele blok afgelopen vrijdag 9 oktober jl. hebben kunnen afmaken. Helaas maakt de Covid-situatie het noodzakelijk om nu een pauze in te lassen vanwege de nieuwe lockdown. We werken aan ideeën zodat – wanneer de situatie verandert en het weer veilig is om elkaar te ontmoeten – we kunnen oppakken waar we gebleven waren. Wees voorzichtig en we hopen je snel weer te zien!

– Team Lindy What

Lindy wat? De Lindy Hop is een energieke en dynamische jazz dans die is ontstaan ​​in de jaren ’20 en ’30 in Harlem, New York. Het is een samensmelting van verschillende jazz dansen die ervoor kwamen, met name van de tap, breakaway en Charleston. Zodra je de Lindy bug te pakken hebt, is er geen weg terug!

Lindy Hop wordt in paren gedanst (een paar bestaande uit een leider en een volger), hoewel het paar niet hoeft te bestaan ​​uit een man en een vrouw: zowel mannen als vrouwen kunnen de rol van leiden of volgen kiezen. Het is een sociale dans, wat betekent dat we geen vaste ‘danspartner’ hebben, zoals vaak bij andere dansen. Klinkt leuk? Iedereen kan het!