Home (Nederlands)

Lindy what? Nijmegen is een swing dance vereniging en collectief van vrijwilligers gevestigd in de mooie stad Nijmegen in Nederland. We hebben een passie voor de sociale danscultuur van het swing tijdperk van de jazz, met name van de jaren 1930 en vroege jaren 1940; wij spitsen ons toe op het dansen van en het onderwijzen van de Lindy Hop.

Lindy wat? De Lindy Hop is een energieke en dynamische jazz dans die is ontstaan ​​in de jaren ’20 en ’30 in Harlem, New York. Het is een samensmelting van verschillende jazz dansen die ervoor kwamen, met name van de tap, breakaway en Charleston. Zodra je de Lindy bug te pakken hebt, is er geen weg terug!

Lindy Hop wordt in paren gedanst (een paar bestaande uit een leider en een volger), hoewel het paar niet hoeft te bestaan ​​uit een man en een vrouw: zowel mannen als vrouwen kunnen de rol van leiden of volgen kiezen. Het is een sociale dans, wat betekent dat we geen vaste ‘danspartner’ hebben, zoals vaak bij andere dansen. Klinkt leuk? Iedereen kan het!