Over Ons

Wie zijn wij?

IMRSWij zijn een groep jazz-dans liefhebbers (LR Mathias, Inge, Rosalind, Simon) die eind 2013 bij elkaar kwamen met het doel om de vrolijkheid van de Lindy Hop naar onze geliefde stad Nijmegen te brengen. De Lindy Hop doet het goed in Nederland, er zijn Lindy-scènes in verschillende steden van het land en we gaan er graag dansen. Toch is het nu hoog tijd dat de beste van de swingdansen een eigen plek vind in zuid-oost Nederland. Nijmeegse dansers, wij willen je uitnodigen om met ons mee te doen, vooral als je een complete beginner bent! En al jullie Lindy Hoppers van buiten Nijmegen, we waarderen jullie steun enorm dus kom dansen!

Actieve leden

Onze club wordt gerund door vrijwilligers wiens wens het is hun liefde en passie voor swingdans met de mensen van Nijmegen en omgeving te delen door het organiseren van de lessen en parties en door het ondersteunen van soortgelijke activiteiten in de nabijgelegen plaatsen. Hier is een beetje over sommigen van ons:

Inge: Ik vond de Lindy Hop een paar jaar geleden, terwijl ik op zoek was naar ‘iets nieuws’ om te dansen. Tango en Salsa waren ‘alive and well’ in deze stad, maar ze leken gewoon niet te zijn wat ik zocht. Toen ik de Lindy Hop vond wist ik het: dit was wat ik wilde leren! Op dat moment was ik negen maanden zwanger dus het moest een tijdje wachten, maar ik heb gedanst wanneer het kon en nu komt er een droom uit. Het helpen doen ontstaan en groeien van een scène in deze mooie stad betekent ook de mogelijkheid om elke week te kunnen dansen!

Mathias: Ik kwam voor het eerst in aanraking met dans en Lindy Hop bij de “Swing City” in 2004 in Zürich. Lessen overal in de stad en een feest met een live band in de grote stationshal. Daarna was ik verslaafd. De daarop volgende jaren heb ik al mijn vakanties en veel weekenden op workshops in heel Europa doorgebracht. Bij een dergelijke gebeurtenis in IJsland, kwam ik Inge tegen uit Nij … wat? Een stad waarvan ik nog nooit had gehoord. Nu woon ik hier en kan niet wachten om te dansen in deze stad.

Rosalind: Ik ontdekte dat Lindy Hop misschien het geheim tot een gezellig en met endorfine gevuld leven zou kunnen zijn jaren geleden in Schotland. Het combineert sport, muziek en gezelligheid, wat het de perfecte pick-me-up tonic maakt om de gevreesde lethargie van de kantoormedewerker op een doordeweekse avond na het werk weg te blazen. Ik besefte al snel dat je het een stuk sneller dan andere dansstijlen kan oppakken: als je eenmaal de basic groove en patroon hebt, ben je weg! Dus toen ik aankwam in Nijmegen was ik vastbesloten een Lindy scene te vinden!

Simon: Het begon voor mij allemaal in Luxemburg in 2011. Hoewel ik het me toen niet realiseerde, vanaf het moment dat ik de Lindy Hop vond zou mijn leven nooit meer hetzelfde zijn en nu kun je me vinden op dansvloeren door heel Europa! Afgezien van hoe de muziek en de dans me doen voelen, zijn voor mij het het meest fantastisch aan Lindy Hop het intense gevoel van gemeenschap en de automatische band die er bestaat tussen Lindy Hoppers. Het maakt niet uit hoe “goed” je bent: als je een lach op je gezicht hebt dan doe je het goed!